UZMANLIK ALAN DERSLERİ
BİLİŞİM HUKUKU
HUK551 Bilişim Suçları, Dijital Deliller, Sosyal Medya ve Dijital İtibar Yönetimi
HUK555 E-Ticaret ve Elektronik Sözleşmeler
HUK557 Bilişim Alanında Sözleşmeler
VERGİ HUKUKU
HUK559 Vergi Hukuku Temel Kavramları
HUK561 Vergi Uyuşmazlıkları ve Vergi Yargılaması
HUK563 Uluslararası Vergi Hukuku
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR
HUK565 Marka Patent Hukuku
HUK567 Telif Hakları
HUK569 Yazılım Eserlerinin Korunması
ULUSLARARASI HUKUK
HUK571 Özel Hukuk İhalelerinde Uluslararası Hukuk Normları
HUK573 Uluslararası Sözleşmelerde Uyuşmazlık Çözüm Yolları
HUK575 Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanınması ve Tenfizi
İŞ HUKUKU
HUK577 İşçinin Hak ve Yükümlülükleri
HUK579 İş Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk
HUK581 İş Hukukunda Üçlü İlişkiler
ZORUNLU DERSLER
HUK501 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI (Hukuk Dışı Lisans Mezunları İçin*)
Bu derste lisans altyapısı hukuk olmayanların program dahilinde alacakları diğer hukuk derslerinde kullanılacak olan temel hukuk kavramlarını ve ilkeleri anlatılacak, dersin katılımcılarının hukuk metodolojisini anlamaları ve doğru kullanmaları sağlanacaktır.
HUK503 EKONOMİ VE HUKUK (Hukuk Fakültesi Mezunları İçin *)
Bu derste lisans eğitimleri hukuk olan katılımcılara temel ekonomi terim ve kavramları anlatılacak, alacakları diğer derslerdeki ekonomi konularını daha iyi işleyebilmeleri için temel ekonomi eğitimi verilecektir.
HUK505 ŞİRKETLER HUKUKU
Bu derste özellikle start-up şirketler ve yatırımcı ilişkileri açısından sözleşmelerinin oluşturulması, hisse türleri ve devirleri gibi konular işlenecek ve katılımcılar dönem sonunda farklı yatırım ve ortaklık ihtiyaçlarına yönelik şirket ve ortaklar sözleşmesi düzenleyip şirket yapılandırabilecek yetkinliği kazanacaktır.
HUK507 İNŞAAT SÖZLEŞMELERİ
Bu ders kapsamında eser sözleşmesinin temel özelliklerine değinilerek, uygulamada sık olarak karşılaşılan kentsel dönüşüm ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri ile diğer inşaat sözleşmesi türleri, bu sözleşmelerin unsurları, kuruluş, ifa ve sonlandırılmalarına ilişkin olarak teori ve uygulamadan örneklerle katılımcının yetkinlik kazanması sağlanacaktır.
HUK502 FİKRİ VE SINAİ HAKLAR
Bu derste telif hakkı, marka, patent ve endüstriyel tasarımlar gibi fikri ve sınai hakların temel kavramları açıklanacak, bu hakların doğuşu, kullanımı, devri ve sona ermesi gibi hukuki süreçler irdelenecektir.
HUK504 İŞVERENİN HUKUKİ SORUMLULUĞU
Bu derste işçi işveren ilişkileri, İş Kanunu, İş Güvenliği mevzuatı ve Sosyal Sigortalar mevzuatı ışığında işçi ve işverenin hak ve yükümlülükleri, işverenin hukuki sorumluluğu incelenecektir.
HUK506 HUKUK VE ADALET
Bu derste hukukun amacı, adalet kavramı, hukuk, ahlak toplum ve din kuralları arasındaki fark ve ilişki incelenerek katılımcının yasal ile meşru, yürürlükteki hukuk ile ideal hukuk arasındaki bağlantıyı irdelemesi ve hukukun ve adalet ihtiyacının toplum içerisindeki yer ve önemi üzerine düşünerek ve tartışarak hukukun ne olduğu ve nasıl olması gerektiğini hakkında düşünmesi ve tartışması sağlanacaktır.
HUK508 ALTERNATİF UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM YOLLARI
Bu derste hem Türkiye’de yerleşik kurumlar hem de uluslararası ve uluslarüstü kurumlar nezdinde uyuşmazlıkların tahkim, arabulucu, uzlaştırmacı vb. mekanizmalarla çözülmesine ilişkin temel kavramlar, bu yolların kullanım alanları, başvuru yöntemleri, işleyişleri ve alınacak kararların icra yöntemleri teori ve uygulamadan örneklerle anlatılacaktır.